STEP-BY-STEP

  1. Pre-moisten filter

    Fukt filteret

    Skyll filteret raskt med varmt vann, og hell ut vannet. Dette gir kaffen renest mulig smak.
  2. Choose the right grind

    Velg riktig malingsgrad

    Når du håndbrygger, bruker du kaffe som er malt for papirfiltre. Kaffen er relativt finmalt, og ser ut som vanlig sukker.
  3. Measure coffee grounds

    Mål

    Håndbrygget iskaffe brygges til dobbel styrke og vannes ut med is. Mål opp fire spiseskjeer kaffe per to desiliter vann.
  4. Pour and pause

    Hell og vent

    Bruk vann som akkurat har kokt opp, og fyll filteret halvveis opp slik at all kaffen blir gjennomtrukket av vann. Vent i ti sekunder for å la kaffen utvikle seg. Dette gjør at kaffen blir jevnt gjennomtrukket av vann, og den begynner å utvikle smak.
  5. Complete the pour

    Hell ferdig og nyt kaffen

    Hell resten av vannet over kaffen sakte i små, jevne sirkler for at all kaffen skal dekkes av vann.
  6. Add ice

    Ha i isbiter

    Hell den nybryggete kaffen over isbiter for å kjøle den ned, og server med én gang.
    TIPS: Afrikanske kaffetyper er populære å bruke til iskaffe, fordi de er saftige og friske med antydning til syrlig sitrussmak.