Reduksjon av vannforbruk

Vann er en dyrebar naturressurs, og å bruke den på en ansvarlig måte er avgjørende for at selskapet fortsatt skal lykkes.

En stor del av vannet vi bruker i butikkene går til å lage kaffe og te og til arbeid "på bakrommet", for eksempel å kjøre oppvaskmaskiner og ismaskiner. Vi jobber med å få bedre forståelse av hvordan vi bruker vann og hva vi kan gjøre for å bruke det på en mer ansvarlig måte.

Målet vårt

Vi har satt oss som mål å redusere vannforbruket med 25 % i egeneide butikker innen 2015.

Hva vi har gjort

Vi har tatt store skritt framover når det gjelder å redusere vannforbruket i butikkene. Vi har for eksempel fjernet alle «dyppebeholderne» – de små bollene med kontinuerlig vannstrøm til rengjøring av skjeer som brukes til å ha i melk i espressodrikker – og erstatte dem med manuelle kraner som bruker 15 % mindre vann.

I mange markeder bruker vi et støt med høytrykksvann til å rengjøre blandekannene i stedet for en åpen kran. Vi har også programmert espressomaskinene slik at at de bruker mindre vann til skylling av espressoglass. Og vi lærer opp partnerne (de ansatte) til å holde kjølespolene på ismaskinene rene for å redusere mengden latent varme fra maskinene og minimere issmeltingen.

I nye butikker installerer vi effektivt vanninventar, for eksempel kraner, toaletter og sprayhoder til spyling av tallerkener med sparefunksjoner. I eksisterende butikker har vi satt inn sparemunnstykker i kranene og erstattet ineffektivt inventar. Et prosjekt for å ettermontere effektiv funksjonalitet på vanninventaret i stor skala er under planlegging og vil trolig bli gjennomført i 2012 og 2013.

Vi vil fortsette å lete etter nye måter å minimere vannforbruket på i butikkene rundt om i verden for å oppfylle, og forhåpentligvis overgå, målene for 2015.