Å mestre kaffekunsten

Treningsleir for baristaer

Har du lurt på hvorfor noen av baristaene er iført svarte forklær i stedet for de vanlige grønne i Starbucks-butikkene? Det betyr at de er kaffemestere. Eksperter på alt som har med kaffe å gjøre og utdannet til å være de beste av de beste.

På samme måte som noen elsker språk eller vakre landskap, har andre en stor lidenskap for kaffe. Vi liker å tro at alle kan bli påvirket av bønnens tiltrekningskraft, så derfor åpner vi kaffemesterprogrammet for alle som blir barista (kalles også partner) hos Starbucks, selv om de ikke kan skille crema fra cappuccino.*

Fra første dag viser vi partnerne hva det dreier seg om, og de får innføring i en forlokkende verden av smak og tekstur. Vi tar dem med på en reise til de ulike dyrkingsområdene rundt om i verden og hjelper dem å utvikle en ekte kjenner-gane fra starten av. Ikke bare får de grunnleggende kunnskap om kaffe og kaffens rike historie, de lærer også å lage sin egen kaffe og viser denne kunnskapen for deg i butikken.

Men for noen Starbucks-partnere er dette rett og slett ikke nok. De lever og ånder for kaffe og er interessert i å komme opp på det høyeste nivået vi har – kaffemester. Disse flittige partnerne må klare fem krevende nivåer med kaffemesteropplæring, bli bedømt av eksperter på området, lage perfekt komponert drikke og til og med tale på den årlige Starbucks-konferansen.

Fordi for kaffemesterne er dette levebrødet, lidenskapen og oppdraget.

Heldigvis for deg er disse mesterne som renner over av kunnskap, også svært hjelpsomme og villig til å veilede deg slik at du finner den perfekte kaffen for deg. Men det aller beste er at de finnes hos Starbucks over hele verden. Så lær om kaffe fra de beste – kom og møt kaffemesterne våre og finn den perfekte drikken for deg.

*(VISSTE DU DET? Crema er et tynt lag med skum på toppen av en espresso).