Vanlige spørsmål om tilbereding av kaffe

Hva er den beste måten å lagre kaffe på? Hvor lenge vil den holde seg fersk?

Når kaffen er blitt brent, begynner den å miste smaken jo lenger den blir eksponert for luft og fuktighet. Vi anbefaler at du kjøper kaffe ukentlig og lagrer den i en lufttett beholder på et kjølig, mørkt sted og kverner den like før tilberedelse. Kaffe i en uåpnet FlavorLock™-pose holder seg fersk i flere måneder.

Hva er en FlavorLock™-pose?

Vår unike FlavorLock™-teknologi bruker en spesiell enveisventil som gjør at karbondioksid som frigjøres fra nybrente kaffebønner, slipper ut av en forseglet kaffe pose uten at smaksreduserende oksygen slipper inn. All Starbucks-kaffe som selges i kvartkilos (225 g) og halvkilos (450 g) poser, er forseglet i lufttette FlavorLock™-poser senest to timer etter brenning, slik at den holder seg fersk til du er klar til å bruke den.

Hva slags kvern bør jeg bruke?

For at kaffen skal smake ferskest mulig anbefaler vi fortsatt å begynne med hele bønner og kverne dem like før du lager kaffe hver gang. En annen mulighet er å ta med hele kaffebønner til den lokale butikken og be dem kverne dem for deg.

Kaffetraktere fungerer best med enten universalkvernet kaffe som er tilgjengelig som forhåndskvernet kaffe, eller med en spesifikk kverningsgrad for flatbunnet filter eller kjeglefilter. Alle Starbucks-butikker kan kverne kaffe etter denne spesifikasjonen. Espressomaskiner er følsomme for kverningsgrad og krever veldig finkvernet kaffe, 30-35 sekunder i en bladkvern Langsomme og raske shots skyldes ofte at kverningsgraden er for fin eller for grov, fryste eller kjølte espressobønner og at kaffen pakkes for hardt eller ikke hardt nok.